Home Manuals Terugkerende betalingen met Restrict Content Pro

Terugkerende betalingen met Restrict Content Pro

In deze handleiding wordt het gebruik beschreven van terugkerende betalingen met Restrict Content Pro via de Pronamic Pay plugin. Daarbij wordt ervan uit gegaan dat er een werkende configuratie voor de betalingsprovider is aangemaakt in WordPress. Raadpleeg eerst Pronamic Pay – Getting Started indien er nog geen configuratie bij Betalen » Configuraties is aangemaakt.

Vereisten en beperkingen

Om terugkerende betalingen met Restrict Content Pro te kunnen gebruiken, zijn de volgende zaken van belang:

 • terugkerende betalingen zijn alleen mogelijk met de betalingsprovider Mollie;
 • het opstarten van een abonnement is mogelijk met de volgende betaalmethoden:
  • Creditcard
  • Incasso (machtiging via Bancontact)
  • Incasso (machtiging via iDEAL)
  • Incasso (machtiging via Sofort)

Bij het gebruik van de incasso betaalmethoden dient ook de betaalmethode SEPA-incasso geactiveerd te zijn in het dashboard van Mollie.

Restrict Content Pro abonnement aanmaken

 1. Ga naar WordPress dashboard » Toegang beperken » Abonnement niveau’s;
 2. maak een nieuw abonnement met bijbehorende naam en beschrijving;
 3. stel indien gewenst een toegangsniveau in voor het abonnement;
 4. geef bij het veld ‘Duur‘ de verlooptijd van het abonnement op;
 5. geef de prijs voor het abonnement op;
 6. geef het abonnement de status ‘Actief‘, alleen actieve abonnementen zijn beschikbaar bezoekers;
 7. selecteer de gewenste gebruikersrol die de bezoeker krijgt toegewezen na het aangaan van een abonnement;
 8. voeg het abonnement toe door de instellingen te bewaren.

Het nieuwe abonnement is nu zichtbaar binnen het registratieformulier van Restrict Content Pro. Voor instructies bij het activeren van betaalmethoden, raadpleeg je de handleiding Pronamic Pay koppelen aan Restrict Content Pro.

Let op: indien de Mollie-configuratie op ‘Test’ modus is ingesteld, zullen vervolgbetalingen voor de “Incasso (machtiging via …)” betaalmethoden nooit de status ‘Voltooid’ krijgen en altijd op ‘In afwachting’ blijven. Om te testen raden we daarom aan om de creditcard betaalmethode te gebruiken.

Proefperiode

Om terugkerende betalingen te kunnen uitvoeren moet altijd een eerste betaling zijn uitgevoerd voor een lidmaatschap. Om een gratis proefperiode voor een lidmaatschap aan te bieden, is het daarom noodzakelijk dat er ook minimaal € 0,01 als Inschrijfkosten wordt ingesteld. Dat bedrag wordt direct afgerekend voor nieuwe lidmaatschappen. Zonder inschrijfkosten kunnen terugkerende betalingen niet uitgevoerd worden in combinatie met een gratis proefperiode.

Abonnementen en betalingen inzien

Alle abonnementen die via onze plugin worden aangemaakt zijn te raadplegen via WordPress dashboard » Betalen » Abonnementen. Alle betalingen – inclusief vervolgbetalingen – zijn te raadplegen via WordPress dashboard » Betalen » Betalingen en hebben in dat overzicht een extra icoon indien ze gerelateerd zijn aan een abonnement:

 • blauw herhaal icoon bij eerste betalingen die door gebruikers zijn opgestart;
 • grijs herhaal icoon bij vervolgbetalingen die automatisch zijn aangemaakt.

Bij het bekijken van een abonnement worden ook alle betalingen getoond die voor dat specifieke abonnement zijn aangemaakt. Bij eventuele problemen met een betaling kan de betaling bekeken worden en wordt in het kader ‘Log’ mogelijk een verklaring gegeven voor de status van de betaling.