Home Manuals Terugkerende betalingen met Pronamic Pay

Terugkerende betalingen met Pronamic Pay

De subscription economy is een nieuwe trend in online betalen, waarmee producten en diensten steeds meer op basis van een abonnement geleverd worden. De Pronamic Pay plugin biedt ondersteuning voor het automatisch uitvoeren van de terugkerende betalingen. De klant kan met een eerste betaling een machtiging afgegeven om vervolgbetalingen automatisch via SEPA-incasso of creditcard te laten innen.

Ondersteuning voor terugkerende betalingen wordt per betalingsproviders en WordPress e-commerce plugin toegevoegd aan de Pronamic Pay plugin. Het is dus niet zomaar mogelijk om terugkerende betalingen met alle betalingsproviders en e-commerce plugins te ontvangen.

Betalingsproviders voor terugkerende betalingen

Terugkerende betalingen via de Pronamic Pay plugin zijn mogelijk met deze betalingsproviders:

De betalingen worden eenmaal per uur opgestart vanuit de website met behulp van de WordPress Cron (een lijst met taken die WordPress op de achtergrond uitvoert zodra er een pagina bezocht wordt). Abonnementen worden niet ingepland bij de betalingsprovider en je ziet ze daar dan ook niet op die manier terug; de opgestarte vervolgbetalingen zijn wel in het dashboard van de betalingsprovider te raadplegen.

WordPress plugins voor terugkerende betalingen

Terugkerende betalingen via de Pronamic Pay plugin zijn mogelijk met deze WordPress e-commerce plugins:

Terugkerende betalingen instellen

Raadpleeg een handleiding voor alle informatie over het instellen van terugkerende betalingen met de gewenste plugin:

Abonnementen en betalingen inzien

Alle abonnementen die via onze plugin worden aangemaakt zijn te raadplegen via WordPress dashboard » Betalen » Abonnementen. Alle betalingen – inclusief vervolgbetalingen – zijn te raadplegen via WordPress dashboard » Betalen » Betalingen en hebben in dat overzicht een extra icoon indien ze gerelateerd zijn aan een abonnement:

  • bij eerste betalingen die door gebruikers zijn opgestart;
  • bij vervolgbetalingen die automatisch zijn aangemaakt.

Bij het bekijken van een abonnement worden ook alle betalingen getoond die voor dat specifieke abonnement zijn aangemaakt. Bij eventuele problemen met een betaling kan de betaling bekeken worden en wordt in het kader ‘Log’ mogelijk een verklaring gegeven voor de status van de betaling.