Home Manuals How to connect ICEPAY to WordPress with Pronamic Pay

How to connect ICEPAY to WordPress with Pronamic Pay

In deze handleiding beschrijven we het koppelen van Pronamic Pay met de payment provider ICEPAY.

Please note: We assume a working configuration for a payment provider exists already in WordPress. See the Pronamic Pay – Getting Started manual first, if there is no configuration yet at Pay » Configurations.

Don’t have a Pronamic Pay license yet? Simply order this now.

ICEPAY configuratie instellen

  1. Je maakt binnen het WordPres dashboard een nieuwe configuratie aan via Betalen » Configuraties, waarbij je een zelfgekozen naam kunt opgeven.
  2. Bij de optie Betalingsprovider kies je voor ICEPAY.
  3. De modus staat standaard op test, hiermee kun je controleren of de configuratie goed ingesteld staat. Zodra je wilt overgaan tot het daadwerkelijk ontvangen van betalingen kun je de modus op live zetten.
  4. Op het eerste tabblad dien je een Merchant ID en Secret Code in te vullen. Beide gegevens vind je in het dashboard van ICEPAY op de pagina Mijn websites. (Mocht je binnen het dashboard van je payment provider nog geen website hebben toegevoegd, dan kun je dit via de button Create doen.)
  5. Om binnen het dashboard van ICEPAY te kunnen herleiden welke transacties gekoppeld zijn aan de betalingen, wordt een Bestelling ID meegegeven. Op het tabblad Geavanceerd kan deze ingesteld worden en de standaardwaarde is  {payment_id}. Dat is een uniek nummer voor elke betaling die op de website wordt opgestart. Indien gewenst kan in plaats daarvan ook de ID van een bestelling (zoals het WooCommerce bestelnummer of een Gravity Forms inzending ID) meegeven worden, door Bestelling ID in te stellen op {order_id}.
  6. Nadat je binnen het dashboard van ICEPAY een website hebt toegevoegd, dient verplicht een aantal URL’s opgegeven te worden. Deze URL’s zijn nodig voor het juist ontvangen van de betaalstatus. De URL’s die hier opgeven moeten worden zijn vermeld op het tabblad Transactie terugkoppeling.

Gefeliciteerd, de configuratie is nu succesvol aangemaakt! De configuratie kan nu ingesteld worden in een ondersteunde e-commerce plugin. Zie de Getting Started handleiding voor instructies bij het koppelen aan WordPress e-commerce plugins.