Home Manuals Hoe je Pronamic Pay koppelt aan Formidable Forms

Hoe je Pronamic Pay koppelt aan Formidable Forms

In deze handleiding beschrijven we het koppelen van Formidable Forms aan de Pronamic Pay plugin.

Please note: We assume a working configuration for a payment provider exists already in WordPress. See the Pronamic Pay – Getting Started manual first, if there is no configuration yet at Pay » Configurations.

Don’t have a Pronamic Pay license yet? Simply order this now.

Formidable Forms koppelen aan Pronamic Pay

Time needed: 10 minutes

Een stapsgewijze handleiding voor het toevoegen van betaalmethoden aan een Formidable Forms (Lite) formulier.

 1. Login op je WordPress website

  Zodra je bent ingelogd, kom je terecht in het ‘WordPress Dashboard’.

 2. Maak een nieuw formulier aan

  Navigeer naar het item Formidable en creëer een nieuw blanco formulier. Geef het nieuwe formulier een titel.

 3. Voeg velden toe aan het formulier

  Richt het formulier in door de velden te selecteren die je wilt toevoegen aan het formulier. Voeg ook een nummer-veld toe aan het formulier en geef deze een naam, bijvoorbeeld: ‘Bedrag’.

 4. Voeg het veld ‘Betaalmethoden’ toe

  Voeg ook het veld ‘Betaalmethoden’ toe aan het formulier. Door het veld te bewerken kun je betaalmethoden uitsluiten die je niet wilt tonen op het formulier. Optioneel kun je ook het veld ‘Banken’ toevoegen aan je formulier.

 5. Voeg Pronamic Pay als actie toe aan het formulier

  Navigeer naar Instellingen (bovenaan de pagina) en klik vervolgens op Actions & Notifications. Klik de actie Pronamic Pay aan. Bij de opties ‘Bedrag’ en ‘Betaalmethode’ selecteer je de velden ‘Bedrag’ en ‘Betaalmethode’ uit het formulier (die zijn aangemaakt in stap 3 en 4).

 6. Geef een transactiebeschrijving op

  Geef indien gewenst een transactiebeschrijving op. Je kunt hiervoor gebruiken maken van de shortcodes van Formidable Forms.

 7. Stel het verzenden van e-mailnotificaties uit

  Optioneel kun je het verzenden van e-mailnotificaties uitstellen tot de betaling is voltooid. Hiervoor kun je een vinkje zetten bij de optie ‘Stel het versturen van e-mailmeldingen uit totdat de betaling ontvangen is.’

 8. Sla het formulier op

  Tot slot, sla het formulier op door op de blauwe button ‘Bijwerken’ te klikken.

 9. Test het formulier

  De koppeling met Formidable Forms en Pronamic Pay is nu actief. Bekijk het formulier en controleer of het betaalproces correct verloopt.

Formidable Forms Pro en iDEAL

Het opmaken van een betaalformulier vanuit Formidable Forms Pro is nagenoeg gelijk aan bovenstaande stappenplan. Door de geavanceerde veld-opties die Formidable Forms Pro introduceert kun je diverse betaalopties aandragen. Met behulp van een keuzelijst kun je de klant verschillende opties voorleggen. Dit door per keuzeoptie een prijswaarde mee te geven. Deze prijswaarde wordt vervolgens doorgezet naar de gekozen betaaloptie, bijvoorbeeld iDEAL.

Formidable Forms demo

Wil je zien hoe de combinatie van Formidable Forms en Pronamic Pay werkt? We hebben een website ingericht met een aantal voorbeelden. Binnen deze demo website maken we gebruik van de Mollie betaal simulator.