Home Manuals Hoe je Bancontact aan WooCommerce koppelt met Pronamic Pay

Hoe je Bancontact aan WooCommerce koppelt met Pronamic Pay

Bancontact is één van de meest gebruikte betaalmethoden van België. De methode wordt door veel betaalproviders aangeboden. Om de betaaloptie beschikbaar te maken in WooCommerce leggen we de in deze handleiding uit hoe je de betaalconfiguratie van Pronamic Pay kan koppelen.

Please note: We assume a working configuration for a payment provider exists already in WordPress. See the Pronamic Pay – Getting Started manual first, if there is no configuration yet at Pay » Configurations.

Don’t have a Pronamic Pay license yet? Simply order this now.

Stap-voor-stap handleiding om Bancontact te koppelen aan WooCommerce.

 1. WooCommerce instellingen

  Ga naar ‘Instellingen‘ onder ‘WooCommerce‘ en ga naar het tabblad ‘Betalingen‘.

 2. Bancontact instellen

  Kies ‘Pronamic – Bancontact‘ in de lijst met beschikbare betaalmethoden en klik helemaal rechts de optie ‘Instellen‘ aan.

 3. Bancontact inschakelen

  Op de detailpagina van ‘Bancontact’ kan je nu de betaalmethode inschakelen. De titel staat al ingesteld. Vul nog een een beschrijving toe, zoals “Betaal veilig en vertrouwd met Bancontact”. Selecteer je betaalconfiguratie en kies vervolgens ‘Wijzigingen opslaan’ onderaan de pagina.

 4. Betaaloptie geactiveerd

  Als je de stappen goed hebt doorlopen is de ‘Bancontact’ betaalmethode nu toegevoegd aan WooCommerce.

 5. Controleren

  Controleer de instellingen door op de afrekenpagina van WooCommerce te kijken of Bancontact bij de betaalmethoden staat ingesteld. Zo ja dan is deze goed ingesteld en kan je betalingen via Bancontact ontvangen.

Wil je Bancontact koppelen aan een andere WordPress plugin? Op de Bancontact voor WordPress pagina lees je welke andere WordPress plugins met Bancontact worden ondersteund via Pronamic Pay.