Home Manuals Hoe je Google Pay configureert voor Adyen

Hoe je Google Pay configureert voor Adyen

Voor het aanbieden van de betaalmethode Google Pay in combinatie met Adyen als betaalprovider is een aanvullende configuratie nodig. Bekijk hieronder de extra stappen die je moet doorlopen.

Please note: We assume a working configuration for a payment provider exists already in WordPress. See the Pronamic Pay – Getting Started manual first, if there is no configuration yet at Pay » Configurations.

Don’t have a Pronamic Pay license yet? Simply order this now.

Merchant Identifier aanvragen

De extra stap die je dient te doorlopen is het invullen van een Google Pay Merchant Identifier. Dit is het ID van je Google Pay account, welke je kunt verkrijgen door het doorlopen van de volgende stappen.

Time needed: 10 minutes

Een stapsgewijze handleiding voor het configureren van Google Pay voor Adyen.

 1. Productie toegang aanvragen

  Om een merchant identifier te ontvangen dien je bij Google ‘productie toegang’ aan te vragen. Raadpleeg deze pagina en klik op de button ‘Request production access’ voor het verkrijgen van productie toegang. Gebruik voor je aanvraag de integratie in de ‘test’ modus.

 2. Vul de Merchant ID in

  Nadat Google je verzoek heeft goedgekeurd, wordt een ‘Google Pay Developer Profile’ aangemaakt en krijg je een Google Pay Merchant Identifier toegewezen. Kopieer deze Merchant ID en vul hem in bij de Adyen-configuratie op je website, onder het tabblad Geavanceerd.

 3. Registreer je domeinnaam

  De domeinnaam waarop je Google Pay wilt gebruiken dient geregistreerd te worden. Navigeer naar je Google Pay Developer Profile om de domeinnaam toe te voegen.

 4. Aanvullende gegevens opsturen

  Tot slot stuur je aanvullende gegevens naar Google (zoals de URL en eventuele inloggegevens), zodat Google de configuratie in de ‘live’ modus kan verifiëren.

 5. Ontvang definitieve goedkeuring

  Nadat Google de integratie met de aanvullende gegevens heeft gecontroleerd, krijg je een zogeheten ‘launch clearance’; toestemming van Google om de Google Pay betaalmethode daadwerkelijk te mogen aanbieden.

 6. De betaalmethode is geconfigureerd

  De betaalmethode Google Pay is nu actief en kan aangeboden worden op je website.

Betalen met Google Pay

Om te kunnen betalen met Google Pay dien je als klant ingelogd te zijn met je Google account. Als klant is het vereist om minimaal één geldige betaalmethode te hebben geactiveerd, alvorens je daadwerkelijk kunt betalen met Google Pay.