Home Manuals Hoe activeer je Google Analytics e-commerce tracking voor Pronamic Pay?

Hoe activeer je Google Analytics e-commerce tracking voor Pronamic Pay?

Voor meer inzicht in de resultaten is het mogelijk om Google Analytics e-commerce tracking te activeren. De betaalstatistieken zijn zo te meten en te relateren aan de overige Google Analytics statistieken. Registreer de conversieratio, het totaal aan transacties, de algehele opbrengst, de gemiddelde bestelwaarde en vele andere wetenswaardigheden. Meten is weten.

Voor het meten en bijhouden van de Pronamic Pay betaalstatistieken heb je alleen een actieve Google Analytics tracking-ID nodig. Uiteraard moet de tracking-ID gekoppeld zijn aan het domein waar de plugin op geactiveerd is.

Google Analytics e-commerce instellingen

Binnen Google Analytics moet ‘E-commerce tracking’ geactiveerd zijn. Dit kun je controleren en activeren onder de beheerders-instellingen binnen het Google Analytics dashboard. Onder “Instellingen voor e-commerce” moet de e-commerce instelling aan staan.

Pronamic Pay e-commerce tracking instellen

  1. Ga in het WordPress dashboard naar Betalen » Instellingen.
  2. Vul jouw Google Analytics tracking-ID in binnen het desbetreffende veld.
  3. Sla de instellingen op.

Google Analytics e-commerce tracking is nu actief. De resultaten zijn na verloop zichtbaar binnen Google Analytics onder Conversies » E-commerce.

Reguliere Google Analytics statistieken worden aan de hand van bovenstaande configuratie niet bijgehouden. Hiervoor moet je een afzonderlijke plugin installeren en configureren, bijvoorbeeld de plugin Google Analytics for WordPress.