Home Manuals Fundraising blokken inrichten met Pronamic Pay

Fundraising blokken inrichten met Pronamic Pay

In deze handleiding beschrijven we hoe je een inzamelingsactie opzet met behulp van de Fundraising add-on voor Pronamic Pay. Deze add-on plugin is beschikbaar voor Pro en Developer licenties.

Fundraiser campagne inrichten

Time needed: 15 minutes

Een stapsgewijze handleiding voor het toevoegen van de blokken van de Fundraising add-on.

 1. Maak een nieuwe pagina aan in WordPress

  Voeg een nieuwe pagina toe in de WordPress admin via het menu item “Pagina’s”. Vul een titel in en schrijf een algemene introductie over je inzamelingsactie.

 2. Betaalformulier toevoegen

  Gebruik de “+” knop om een betaalformulier aan de pagina toe te voegen dat met één van de ondersteunde plugins is gemaakt. Onderaan deze handleiding vind je een overzicht van de plugins waarmee de blokken van de Fundraising add-on gebruikt kunnen worden.

  Je hoeft het formulier straks niet apart aan een fundraising blok te koppelen; de voortgang zal automatisch bijgewerkt worden zodra er een succesvolle betaling via Pronamic Pay vanaf deze pagina wordt uitgevoerd.

 3. Voeg een fundraising voortgangsblok toe

  Gebruik de “+” knop om de blokken van de Fundraising add-on te zoeken en toe te voegen. Er zijn 3 blokken beschikbaar met elk een eigen weergave van de voortgang: cirkeldiagram, voortgangsbalk of alleen tekst. Voeg één van deze blokken toe aan de pagina om de voortgang van de inzamelingsactie op de pagina te tonen.

 4. Pas teksten, bedragen en de kleur van het blok naar wens aan

  De teksten, bedragen en accentkleur van het blok kunnen naar wens worden aangepast. Klik op het blok om teksten en bedragen te wijzigen. Het doelbedrag van de inzamelingsactie kan zo worden ingesteld.

  Via de instellingen van het blok (in de zijbalk), is het mogelijk om naast de bedragen ook de kleur van de voortgangscirkel/-balk te wijzigen (er zijn 3 standaard kleuren en door op het grote gekleurde veld te klikken kan iedere willekeurige kleur gekozen worden).  Loopt de inzamelingsactie al en zijn er al donaties ontvangen? Het aantal bijdragen tot nu toe en het opgehaalde bedrag kan ook op deze manier bijgewerkt worden. Als er later donaties via andere kanalen binnenkomen, kan de voortgang op deze manier ook handmatig bijgewerkt worden. Het percentage wordt altijd automatisch berekend op basis van de ingevulde bedragen.

 5. Publiceer de pagina

  Publiceer de pagina en je fundraising campagne is klaar om van start te gaan!

Plugins voor fundraising blokken

Onze fundraising blokken zijn in te zetten in combinatie met diverse plugins. Zo kun je een campagne, inzamelingsactie of crowdfunding opzetten met één van de volgende plugins:

Voortgang op een andere pagina tonen

In bovenstaande instructies gaan we ervan uit dat het betalingsformulier en de fundraising voortgangsblokken op dezelfde pagina getoond worden. Het is ook mogelijk om de voortgang daarnaast ook nog op een andere pagina te tonen (bijvoorbeeld een overzichtspagina waarop de voortgang van meerdere doelen getoond wordt). Klik daarvoor op de knop met de 3 verticale stippen en kies vervolgens voor ‘Herbruikbaar blok maken‘. Het herbruikbare blok geef je een naam, waarop je kunt zoeken bij het toevoegen van een blok op een andere pagina. De voortgang zal bij een succesvolle betaling nu worden bijgewerkt in het herbruikbare blok op alle pagina’s. Let op dat het herbruikbare blok wel in gebruik moet blijven op de pagina waarop het betalingsformulier zich bevindt.