Manuals Payment providers Adyen How do you configure Google Pay for Adyen?

How do you configure Google Pay for Adyen?

Voor het aanbieden van de betaalmethode Google Pay in combinatie met Adyen als betaalprovider is een aanvullende configuratie nodig. Bekijk hieronder de extra stappen die je moet doorlopen.

Please note: We assume a working configuration for a payment provider exists already in WordPress. See the Pronamic Pay – Getting Started manual first, if there is no configuration yet at Pay » Configurations.

Merchant Identifier aanvragen

De extra stap die je dient te doorlopen is het invullen van een Google Pay Merchant Identifier. Dit is het ID van je Google Pay account, welke je kunt verkrijgen door het doorlopen van de volgende stappen.

Time required: 10 minutes.

A step-by-step guide to configuring Google Pay for Adyen.

 1. Request production access

  Om een merchant identifier te ontvangen dien je bij Google ‘productie toegang’ aan te vragen. Raadpleeg this page en klik op de button ‘Request production access’ voor het verkrijgen van productie toegang. Gebruik voor je aanvraag de integratie in de ’test’ modus.

 2. Enter the Merchant ID

  Nadat Google je verzoek heeft goedgekeurd, wordt een ‘Google Pay Developer Profile’ aangemaakt en krijg je een Google Pay Merchant Identifier assigned. Copy this Merchant ID and enter it in the Adyen configuration on your website, under the tab Advanced.

 3. Register your domain name

  The domain name on which you want to use Google Pay must be registered. Navigate to your Google Pay Developer Profile to add the domain name.

 4. Send additional information

  Tot slot stuur je aanvullende gegevens naar Google (zoals de URL en eventuele inloggegevens), zodat Google de configuratie in de ‘live’ modus kan verifiëren.

 5. Receive final approval

  Nadat Google de integratie met de aanvullende gegevens heeft gecontroleerd, krijg je een zogeheten ‘launch clearance’; toestemming van Google om de Google Pay betaalmethode daadwerkelijk te mogen aanbieden.

 6. The payment method is configured

  The payment method Google Pay is now active and can be offered on your website.

Pay with Google Pay

Om te kunnen betalen met Google Pay dien je als klant ingelogd te zijn met je Google account. Als klant is het vereist om minimaal één geldige betaalmethode te hebben geactiveerd, alvorens je daadwerkelijk kunt betalen met Google Pay.