WordPress iDEAL plugin voor ClassiPress

Pronamic Avatar

In Pronamic Pay versie 5.9 is ondersteuning voor ClassiPress verwijderd.

Vorige week hebben we de Pronamic iDEAL plugin uitgebreid met experimentele ondersteuning voor het ClassiPress thema. Met behulp van ClassiPress kan WordPress ingezet worden als advertentie platform zodat bezoekers gratis of tegen betaling advertenties kunnen plaatsen. Standaard is ClassiPress uitgerust met de PayPal betaalmethode, maar in Nederland heeft iDEAL natuurlijk de voorkeur. Daarom zijn ClassiPress gebruikers al een tijdje op zoek naar een oplossing en hebben wij die ontwikkeld.

WordPress iDEAL voor ClassiPress

De ontwikkelaars van ClassiPress zijn momenteel zelf ook bezig om de opzet van betaalmethoden in hun WordPress thema’s te verbeteren. In hun weblogbericht “Poll: Payment Gateways” is te lezen dat ze de betaalmethodes abstracter gaan opzetten zodat ze ook voor hun andere WordPress thema’s gaan functioneren. Naast het ClassiPress thema hebben ze namelijk ook andere WordPress thema’s ontwikkeld waarin betaalmethoden gebruikt worden:

  • JobRoller
    WordPress thema voor het opzetten van een vacature website.
  • Clipper
    WordPress thema voor het opzetten van een coupons website.
  • Vantage
    WordPress thema voor het opzetten van een bedrijvenregister website.

We verwachten op korte termijn in samenwerking met AppThemes en de ClassiPress community de iDEAL betaalmethode verder te verbeteren en uit te breiden. Doordat AppThemes hun betaalmethoden abstracter gaan opzetten verwachten we dat de Pronamic iDEAL betaalmethode binnenkort voor alle AppThemes WordPress thema’s te gebruiken zijn.