Pronamic Pay 6.8 – Terugbetalingen, soms heb je het nodig

Pronamic Avatar

Als je via internet producten verkoopt dan heb je er ongetwijfeld wel eens mee te maken gehad. Een product retour ontvangen of een ontevreden klant die z’n geld terug wil. Waarna je de aankoop moet terugbetalen. Nu bieden veel betaalproviders een optie dit te verzorgen binnen de dashboard van de betaalprovider. Binnen Pronamic Pay is de ondersteuning voor (gedeeltelijke) terugbetalingen verbeterd.

Terugbetalingen met Mollie & Buckaroo

Met de meest recente versie van Pronamic Pay is het mogelijk om geld (gedeeltelijk) terug te betalen binnen WooCommerce & Easy Digital Downloads (EDD) & Gravity Forms.

Terugbetalingen met WooCommerce en EDD kunnen vanuit de dashboard van de PSP én vanuit de WordPress Dashboard worden geregeld. Voor Gravity Forms worden terugbetalingen nu teruggekoppeld vanuit de PSP naar WordPress.

Hiervoor moet je wel gebruik maken van de betaalproviders Mollie of Buckaroo. Voor andere betaalproviders is deze optie niet beschikbaar in de plugin. Als je deze functionaliteit ook wilt gebruiken met een andere betaalprovider, neem dan contact met ons op.

Terugbetalingen in Gravity Forms

Gravity Forms is één van de meest gebruikte formulieren plugins in WordPress. In een klein onderzoekje die ik onlangs op LinkedIn plaatste gaf 50% van de personen aan gebruik te maken van deze plugin. Voor Pronamic is dit ook dé plugin om formulieren op een website te plaatsen.

Voor Mollie & Buckaroo gebruikers hebben we het nu mogelijk gemaakt om terugbetalingen terug te koppelen naar Gravity Forms. Uniek is ook de mogelijkheid om gedeeltelijke terugbetalingen te doen in combinatie met Gravity Forms. Als een terugbetaling wordt gedaan vanuit de PSP, vindt er terugkoppeling plaats naar WordPress.

Stel je verkoopt met behulp van Gravity Forms tickets voor events. Een klant koopt in één keer voor 12 personen tickets. Later blijkt echter dat 2 personen niet kunnen. Hiervoor maak je netjes een creditfactuur en crediteer je 2 tickets. Vanaf nu staat deze gedeeltelijk terugbetaling ook netjes vermeld bij de betreffende Gravity Forms inzending. De Gravity Forms inzending krijgt de status ‘Gedeeltelijk terugbetaald’. En ook in de Gravity Forms verkooprapporten zal de terugbetaling verwerkt zijn.

Een mooi voorbeeld van hoe dit werkt zie je in de volgende video:

Ondersteuning voor DigiWallet

Sinds 2018 heeft TargetMedia de betaalomgeving DigiWallet gelanceerd. Dit is de opvolger van TargetPay. We hebben onze plugin hier nu voor aangepast zodat we deze vernieuwde koppeling ondersteunen. Ook de TargetPay integratie blijft ondersteund.

Wil je weten welke wijzigingen er allemaal zijn gedaan, bekijk dan het volledige overzicht in de changelog.

Licentie aanschaffen of verlengen

Heb je nog geen licentie voor de Pronamic Pay plugin? Schaf deze eenvoudig aan op pronamic.shop. De licentie kan je ieder jaar verlengen, hiervoor krijg je een korting van 20% op de aanschafprijs.