Pronamic Pay 6.3 – Contact Form 7

Pronamic Avatar

Versie 6.3 van Pronamic Pay komt met een aantal nieuwe features en kleinere onderhoudsupdates. In deze nieuwe versie introduceren we add-ons voor de Basic licentie. Met als eerste een add-on voor Contact Form 7. Daarnaast is het voor abonnementen nu mogelijk om het rekeningnummer of de betaalmethode dat voor de terugkerende betalingen gebruikt wordt aan te passen.

Contact Form 7 add-on

Met meer dan 5 miljoen actieve installaties is het de meest gebruikte formulierenplugin voor WordPress, Contact Form 7. Vanaf nu is het ook mogelijk om met deze formulierenplugin betalingen te ontvangen via Pronamic Pay. Hiervoor introduceren wij de Contact Form 7 add-on. Deze is beschikbaar binnen de Basic licentie van onze plugin.

Het opbouwen van een formulier met betaalvelden wordt o.a. mogelijk gemaakt door diverse [tags] voor Contact Form 7 toe te voegen. Hiermee kan een bedragveld, betaalmethode veld en een bankenlijst toegevoegd worden. Deze communiceren de benodigde gegevens via Pronamic Pay naar de betaalprovider om een betaling te verwerken.

Wil je weten hoe je een betaalformulier opbouwt, lees dan de handleiding om Contact Form 7 te koppelen met Pronamic Pay.

Mandaat SEPA-incasso aanpassen

Vanaf versie 6.3 is het mogelijk om een bankrekening aan te passen die wordt gebruikt voor SEPA-incasso’s. Het kan namelijk wel eens voorkomen dat een gebruiker een incasso via een andere bankrekening wil laten verlopen. De beheerder van de WordPress website kan nu een unieke link naar de gebruiker sturen. De gebruiker kan vervolgens een mandaat afgeven voor de nieuwe bankrekening middels een verificatie betaling.

Mandaat wijzigen

Overige updates

Met de laatste update zijn er diverse kleinere updates in de plugin doorgevoerd. Welke wijzigingen dit zijn, staat vermeld in de changelog van de plugin.

Updaten of aanschaffen

Wil je gebruik maken van de nieuwe koppeling met Contact Form 7, update dan snel jouw plugin naar versie 6.3. Met een geldige licentie voor Pronamic Pay kun je de Contact Form 7 add-on downloaden vanaf de account-pagina.