Pronamic Pay 6.0

Pronamic Avatar

Op donderdag 19 maart lanceerden we Pronamic Pay 6.0. In deze update richten we onze aandacht op de doorontwikkeling van de Mollie betaalmogelijkheden. Naast algemene verbeteringen en foutoplossingen in de plugin, zijn er uiteraard ook enkele andere optimalisaties doorgevoerd. Je leest het allemaal in deze blog.

Optimalisaties voor Mollie

Reden voor mislukte betaling

De oorzaak van een mislukte betaling voor betalingen via creditcard en SEPA-incasso is nu zichtbaar binnen het WordPress dashboard.

Relatie met Customers van Mollie

Voor ingelogde gebruikers en terugkerende betalingen wordt gebruik gemaakt van Customers bij Mollie. Door de relatie tussen de WordPress gebruiker en de klant bij Mollie, heeft de klant direct de beschikking over eventuele eerder gebruikte betaalmethoden via Mollie Checkout. Voor terugkerende betalingen worden de mandaten opgeslagen per klant bij Mollie. In deze update hebben we verbeteringen aangebracht in de verwerking van Customers en ontsluiten we meer informatie hierover via het WordPress dashboard.

SEPA-incasso machtiging voor Mollie

We ondersteunen vanaf nu ook de mogelijkheid om een machtiging voor een SEPA-incasso af te geven op basis van naam en IBAN. Als de gebruiker deze betaalmethode selecteert zal het bedrag van de opgegeven rekening geïncasseerd worden. Deze betaalmethode is niet gebruikelijk voor webwinkels, maar kan wel van toepassing zijn voor goede doelen. Ook kan dit een handige toevoeging zijn als je een fysieke winkel hebt en een betaling wilt innen bij een klant die bij jou in de winkel is.

Ondersteuning Apple Pay en Google Pay voor Adyen

In onze 5.9 update introduceerden we al de ondersteuning van de Drop-in implementatie voor Adyen. In aanvulling op deze functionaliteit is het vanaf nu ook mogelijk om de betaalmethoden Apple Pay en Google Pay te gebruiken. Afrekenen wordt zo nog eenvoudiger.

Om deze betaalmethoden via Adyen in te zetten zijn een aantal extra configuratie handelingen noodzakelijk. Raadpleeg de nieuwe instellingen voor meer informatie of onze handleiding voor Google Pay.

Overige plugin updates

Easy Digital Downloads

  • Zodra een klant de betaling annuleert zal de status van een Easy Digital Downloads betaling/bestelling ook de status “Geannuleerd” (cancelled) krijgen. Voorheen bleef de status van de Easy Digital Downloads betaling/bestelling op “In afwachting” (pending) staan.

Gravity Forms

  • Om gebruik te maken van de SEPA-incasso betaalmethode via Mollie voor Gravity Forms heeft Mollie rekeninggegevens nodig. Via de veld-instellingen bij een Gravity Forms betalingsfeed kunnen de rekeninghouder naam en IBAN nu ingesteld worden.
  • Compatibiliteit met Gravity Forms Entries in Excel plugin.
  • We voegen de betalingsregel voor verzendkosten alleen toe als het Verzending-veld gebruikt wordt (ook van toepassing op Google Analytics e-commerce tracking).
  • Dynamisch ingevulde keuze in Betaalmethode-veld wordt nu correct geselecteerd.

Ninja Forms

  • Bij Ninja Forms wordt de door de klant gebruikte betaalmethode getoond bij het raadplegen van de inzendingen.

WooCommerce

  • Nieuwe SVG-iconen voor de meeste betaalmethoden bij WooCommerce. Reeds ingestelde iconen blijven van kracht en worden niet automatisch bijgewerkt. In de beschrijving van het configuratie-veld is de URL van het nieuwe icoon vermeld. Deze kun je eenvoudig kopiëren en instellen.