Pronamic Pay 5.9 + Adyen add-on update

Pronamic Avatar

Op 3 februari 2020 hebben we Pronamic Pay 5.9 gelanceerd. In deze update vind je een grote update voor ondersteuning van Adyen (add-on). We ondersteunen nu namelijk de nieuwste drop-in implementatie. Daarnaast stoppen we met het ondersteunen van enkele verouderde plugins.

Adyen Drop-in implementatie

In april 2019 lanceerden we Pronamic Pay met ondersteuning voor add-ons. Hiermee kwamen we met de ondersteuning voor Adyen via de Web SDK en de Adyen API. Sinds enkele maanden worden geen nieuwe functies meer toegevoegd aan de Web SDK. Daarvoor in de plaats heeft Adyen de Drop-in implementatie ontwikkeld. Adyen zelf zegt over de Drop-in het volgende “Drop-in is onze alles-in-één oplossing voor het accepteren van betalingen op je website met een enkelvoudige front-end implementatie”.
Het is dé aanbevolen methode om betaalmethoden van Adyen te integreren. Pronamic brengt deze methode nu naar WordPress met de nieuwe versie van Pronamic Pay en de Adyen add-on.

Met deze ondersteuning kunnen nu alle betaalmethoden die gebruik maken van de ‘redirect’ betaalwijze op de website worden toegevoegd. Hierdoor is het nog beter mogelijk om internationale betaalmethoden aan te bieden binnen WordPress.

Maak je al gebruik van onze add-on en wil je gebruik maken van de Drop-in implementatie? Zorg dan dat je de ‘Origin key’ toevoegt aan je betaalconfiguratie. Lees hiervoor onze handleiding voor Adyen.

Google Analytics e-commerce filters

In Pronamic Pay zit de mogelijkheid om e-commerce tracking voor Google Analytics te gebruiken. Dit doe je door op de Instellingen pagina van de plugin de Google Analytics Tracking-ID in te vullen.

In deze update hebben we twee filters toegevoegd waarop kan worden ingehaakt. Hiermee kunnen ontwikkelaars de productnaam en -categorie beïnvloeden die voor een betaling naar Google Analytics worden gestuurd.

Verouderde integraties verwijderd

De kracht van onze plugin ligt o.a. in het feit dat we veel betaalproviders koppelen met meerdere WordPress extensies. In versie 5.9 hebben we de integratie met 10 verouderde WordPress extensies verwijderd. Het gaat om de volgende extensies:

  • Jigoshop
  • iThemes Exchange
  • Membership 2
  • Membership Premium
  • Shopp
  • Crowdfunding by Astoundify
  • ClassiPress
  • JobRoller
  • Vantage
  • Campaignify

Maak je gebruik van één van deze WordPress oplossingen, dan adviseren we je over te stappen naar een andere ondersteunde extensie.

Update naar Pronamic Pay 5.9

Wil je gebruik maken van de nieuwste Adyen implementatie én de nieuwste en veiligste versie van onze plugin? Schaf een Pro licentie voor Pronamic Pay aan of update de plugin naar versie 5.9 via de Plugins pagina in de WordPress admin.