Pronamic Pay 5.8: Nieuwe huisstijl + sitediagnose

Pronamic Avatar

In de Pronamic Pay 5.8 release voeren we een rebranding door aan onze Pay plugin. Een eigen logo en huisstijl. Net als het beeldmerk van Pronamic hanteren we de letter ‘P’, afgeleid van Pay, als logo.

Het kleurgebruik sluit aan bij het gedachtegoed van de plugin. Goudgeel staat uiteraard voor goud, muntgeld en welvaart. Blauw is een sterke tegenhanger en staat voor betrouwbaarheid en de link met Nederland.

Nieuwe Pronamic Pay 5.8 dashboard icoon.
Nieuw dashboard admin icoon.

In het WordPress admin dashboard hebben we het icoon bij het menu-item “Betalen” vervangen door het nieuwe icoon.

Met deze ‘rebranding’ creëren we één uniforme huisstijl en voor de toekomst een sterke herkenbaarheid. Deze ‘rebranding’ zul je vanaf nu op meerdere plaatsen terugzien.

WordPress sitediagnose

De Pronamic Pay plugin was altijd uitgerust met een eigen statuspagina. Op deze pagina stond technisch informatie over de betreffende WordPress omgeving. Bij het oplossen van problemen konden gebruikers deze pagina raadplegen voor aanvullende informatie. In WordPress 5.2+ zit een vergelijkbare sitediagnose pagina. We hebben onze eigen statuspagina daarom samengevoegd in de nieuwe WordPress sitediagnose pagina. In de komende releases willen we hier extra functionaliteiten aan toevoegen. Zo willen we Pronamic Pay gebruikers beter informeren over de extensies die we ondersteunen. De extensies die we ondersteunen vereisen namelijk een minimale versie en zijn getest op een bepaalde versie. Mocht dit afwijken met de geïnstalleerde plugins dan kunnen we gebruikers hier wanneer nodig over waarschuwen. Je kunt de sitediagnose vanaf nu vinden onder ‘Gereedschap’ » ‘Sitediagnose’.

Overige optimalisaties

Rabobank – OmniKassa 2.0

In versie 5.8 hebben we verbeteringen doorgevoerd in de ‘Order ID’ (ook wel ‘Referentie’) die de Pronamic Pay plugin doorgeeft van je WordPress website naar OmniKassa 2.0. Zo hebben we de maximale lengte gewijzigd van 10 naar 24 tekens. Daarnaast controleert de Pronamic Pay plugin beter of de ‘Order ID’ voldoet aan de vereisten van OmniKassa 2.0. Het ‘Order ID’ veld mag namelijk alleen strikt alfanumerieke tekens (a-z, A-Z, 0-9) bevatten. Andere tekens zoals ‘.’, ‘@’, ‘_’, etc. zijn niet toegestaan.

Gravity Forms

De ondersteuning voor Gravity Forms binnen de Pronamic Pay plugin in een multisite WordPress website is verbeterd. De extensie wordt niet langer ingeladen als de Gravity Forms plugin op een website binnen de multisite niet actief is. Daarnaast hebben we verbeteringen doorgevoerd in de internationalisering van de Gravity Forms extensie. Een aantal teksten en instelingen zijn nu beter te vertalen. We hebben hier zelfs rekening gehouden met talen waarbij de schrijfrichting van rechts naar links is.

Restrict Content Pro

De Restrict Content Pro plugin wordt zeer actief doorontwikkeld door het Sandhills Development team. Sinds versie 3.0 is gelanceerd op 27 februari 2019 hebben wij daardoor ook de nodige aanpassingen moeten doorvoeren. Versie 3 van de Restrict Content Pro plugin functioneerde namelijk niet goed met de Pronamic Pay plugin. De Restrict Content Pro plugin was namelijk niet helemaal achterwaarts compatibel. In deze release hebben we opnieuw de nodige verbeteringen doorgevoerd. De grootste en belangrijkste wijziging in deze release is dat de Restrict Content Pro memberships direct worden vernieuwd zodra er een vervolgbetaling wordt aangemaakt/opgestart. Voorheen werd de membership pas vernieuwd als de vervolgbetaling succesvol was. Dit was niet handig omdat de status van een vervolgbetaling soms pas na 5 werkdagen bekend is. Zodra een vervolgbetaling mislukt verloopt het Restrict Content Pro membership en krijgt deze de ‘in afwachting’ (pending) status.