Pronamic Pay 5.5 – Achteraf betalen in WordPress

Pronamic Avatar

De recente update van de Pronamic Pay plugin naar versie 5.5 maakt het mogelijk om de betaalmethode ‘Achteraf betalen’ aan te bieden binnen WordPress. De plugin maakt het mogelijk om AfterPay te integreren binnen WooCommerce en Easy Digital Downloads webshops. Daarnaast brengt de update van versie 5.5 veel kleine verbeteringen voor veel payment providers en WordPress plugins.

AfterPay/Riverty en WooCommerce

De betaalmethode ‘achteraf betalen’ maakt de laatste jaren een ontwikkeling door. Eén van de aanbieders voor achteraf betalen is Riverty (voorheen AfterPay). Ze hebben als doel gesteld om achteraf betalen zo eenvoudig mogelijk te maken. Zodra er een betaalverzoek naar AfterPay wordt gestuurd ontvang je als consument een betaaloverzicht per e-mail. Vervolgens heeft de klant 14 dagen de tijd om te betalen. Met de Pronamic Pay plugin kan nu, via een aantal payment providers, de AfterPay betaalmethode aangeboden worden.

Payment providers met achteraf betalen

De mogelijkheden om achteraf te betalen zijn niet voor alle payment providers beschikbaar. De providers met AfterPay en die door de Pronamic Pay plugin worden ondersteund zijn op dit moment de Rabo Smart Pay en betaalproviders Buckaroo en Pay. Wanneer je de AfterPay betaalmethode hebt geactiveerd binnen de omgeving van de payment provider kan je deze ook toevoegen aan WooCommerce en Easy Digital Downloads.

Updates onder de motorkap

Om het mogelijk te maken om achteraf te kunnen betalen is onder de motorkap van de Pronamic Pay plugin flink gesleuteld. Doordat er meer informatie nodig is voor het opstarten van een ‘achteraf betalen’ betaling hebben we de wijze waarop betaaldata wordt opgeslagen herschreven. Hierdoor wordt de WordPress database minder belast en is de Pronamic Pay plugin klaar voor de toekomst en grotere websites. Naast deze wijziging zijn o.a. deze wijzigingen doorgevoerd in de ‘core’ van Pronamic Pay.

  • Ondersteuning voor betaalregels;
  • Ondersteuning voor klantdata in betaaldata;
  • Ondersteuning voor betaal- en verzendadresgegevens;
  • Ondersteuning voor AfterPay & Capayable;
  • Ondersteuning voor WordPress 5.0 post types labels.
  • Nog 50+ meer wijzigingen

Bekijk alle wijzigingen in de changelog.

Ook achteraf betalen aanbieden in WordPress?

Wil je ook de optie op achteraf te betalen aanbieden binnen jouw WooCommerce webshop? Schaf de Pronamic Pay plugin aan. Configureer de gewenste betaalmethoden. Activeer de betaalmethoden binnen jouw webshop en je bent klaar.

Wil je achteraf betalen aanbieden met een andere payment provider of WordPress plugin neem dan gerust contact met ons op.