Pronamic Pay 5.3, betere integratie met Gravity Forms

Pronamic Avatar

Versie 5.3 van de Pronamic Pay plugin staat in het teken van verbeterde integratie met Gravity Forms. Deze formulieren plugin was de eerste plugin die de Pronamic iDEAL plugin ondersteunde. We voegden hiermee de iDEAL-betaalmethode toe aan Gravity Forms. Sinds de eerste release van augustus 2011 is er natuurlijk veel gewijzigd en hebben we ook veel updates doorgevoerd. In de 5.3 versie wordt de integratie op veler verzoek flink aangepast.

Betaalmethoden als pictogrammen

Afhankelijk van de gebruikte betaalprovider kunnen bezoekers kiezen welke betaalmethode ze willen gebruiken. Op die manier kan direct vanuit de website worden doorverwezen naar de internetbankieren omgeving van de bezoeker. Tot voor kort kon die op basis van een dropdown veld. Vanaf Pronamic Pay 5.3 is het ook mogelijk om de beschikbare betaalmethoden als pictogrammen weer te geven. Hierbij heb je keuze uit drie weergaven, namelijk: grote, middel en kleine pictogrammen.

De nieuwe weergave biedt hiermee de mogelijkheid om visueler aan te geven welke betaalmethoden worden aangeboden. Dit zorgt voor herkenbaarheid bij de bezoekers. Door de herkenbaarheid wordt het kiezen van een betaalmethode of bank eenvoudiger. Daarnaast schept het herkenbaarheid ook vertrouwen bij de klant wat beide tot een hoger conversiepercentage van een formulier kan leiden.

Pronamic Pay 5.3 - Gravity Forms update

Updates voor Rabobank OmniKassa en Easy Digital Downloads

Naast de verbeteringen aan de integratie met Gravity Forms zijn tal van andere updates meegenomen. Kleine verbeteringen en bugs die zijn opgelost. Ook voor Rabobank Omnikassa 2.0 is een update doorgevoerd zodat deze weer helemaal up-to-date is. Hetzelfde geldt voor de WordPress plugin Easy Digital Downloads. Ook hiervan hebben we de integratie bijgewerkt naar de laatste versie van EDD.

Komende updates voor Pronamic Pay

Nu Pronamic Pay 5.3 is gelanceerd gaan we alweer aan de slag met de volgende updates aan de plugin. In de komende aantal updates gaan we onder andere ondersteuning bieden voor Ninja Forms én ook ondersteuning voor betaalprovider Adyen staat op ons lijstje!