Pronamic iDEAL 4.4 – Terugkerende betalingen WordPress

Pronamic Avatar

We hebben de afgelopen maanden hard gewerkt aan een nieuwe versie van de Pronamic Pay plugin. In deze laatste versie hebben we ons voornamelijk gericht op de ondersteuning van terugkerende betalingen. In dit bericht een samenvatting van de belangrijkste wijzigingen in Pronamic Pay 4.4.

Menu naam en icoon

Veel gebruikers weten dat Pronamic Pay inmiddels meer betaalmethoden dan alleen iDEAL ondersteunt. Met deze versie hebben we daarom de naam in het menu gewijzigd van “iDEAL” in “Betalen”. Het icoon is gewijzigd in het WordPress betalenicoon, in plaats van het iDEAL-logo. De wijzigingen zorgen voor een opgeruimder menu en het is duidelijker dat de plugin niet alleen meer voor iDEAL-betalingen gebruikt kan worden.

Pronamic iDEAL WordPress admin menu en icoon

Terugkerende betalingen

Terugkerende betalingen zijn nu ondersteund met de betalingsprovider Mollie. Klanten kunnen via een eenmalige iDEAL (of creditcard) betaling een machtiging (mandaat) afgeven waarmee terugkerende betalingen mogelijk worden. De WooCommerce Subscription plugin kan dan op het juiste moment de vereiste betaling incasseren. Terugkerende betalingen zijn te herkennen aan het herhalingsicoon in het betalingsoverzicht.

Pronamic iDEAL terugkerende betalingen

Abonnementen

Abonnementen worden nu ondersteund en hebben een eigen pagina in het dashboard om bij te houden welke abonnementen zijn aangemaakt en om gerelateerde betalingen en hun status te raadplegen. De nieuwe ‘Incasso (mandaat via iDEAL)’ en creditcard betaalmethoden kunnen gebruikt worden met WooCommerce Subscriptions om automatisch terugkerende betalingen te gebruiken voor abonnementen.

Pronamic iDEAL abonnementen

Betalingsstatus opvragen met Ingenico

De Pronamic iDEAL plugin verwerkt betalingsstatus updates die door de betalingsprovider naar je website gestuurd worden. Maar we kunnen de status ook automatisch voor je opvragen. Ingenico (voorheen Ogone) is nu toegevoegd aan de lijst van betalingsproviders die deze functionaliteit ondersteunen (iDEAL Advanced/Professional, ING Kassa Compleet, Mollie, Pay.nl, Sisow en Targetpay). Voer de Ingenico API-gebruiker inloggegevens in bij je betalingsgateway configuratie om hier gebruik van te maken.

Pronamic iDEAL Ingenico betalingsstatus controleren

Status van openstaande betalingen controleren

Wij steken veel energie in technische verbeteringen om de automatische betalingsstatus updates zo betrouwbaar mogelijk te verwerken, maar het kan nog steeds voorkomen dat de betalingsstatus voor langere tijd op ‘In afwachting’ staat. Met ondersteunde betalingsproviders kun je nu handmatig de betalingsstatus opvragen. Het aantal openstaande betalingen is vermeld in de badge in het menu.

Pronamic iDEAL betalingsstatus controleren

Vernieuwd betalingsoverzicht

Het betalingsoverzicht heeft een visuele verfrissing gekregen. Het meest opvallende zijn de nieuwe statusiconen en bijgewerkte standaard kolommen om het overzicht er opgeruimder en gebruiksvriendelijker uit te laten zien. Aanvullende kolommen kunnen getoond worden door deze in te schakelen via “Scherminstellingen” in de rechterhoek bovenaan op de pagina.

Pronamic iDEAL vernieuwd betalingsoverzicht

Upgrade naar 4.4

De update naar versie 4.4 kan eenvoudig vanuit de WordPress beheeromgeving geïnstalleerd worden. We raden het wel aan om van te voren een backup te maken van je WordPress installatie. We zijn benieuwd wat je van versie 4.4 vindt, laat het ons weten via de reacties.