Gratis betaalplugin voor Contact Form 7 en Mollie

Pronamic Avatar
Gratis betaalplugin voor Contact Form 7 en Mollie

We zijn enthousiast om de gratis plugin ‘Pronamic Pay met Mollie voor Contact Form 7’ te hebben gelanceerd! In deze plugin gebruiken wij de kracht van Pronamic Pay puur gericht op Mollie met Contact Form 7. Hiermee maken we het mogelijk om betalingen te ontvangen via deze populaire formulieren plugin.

Mollie voor Contact Form 7

Het is heel eenvoudig om een Mollie account te koppelen aan Contact Form 7. Het enige wat je hoeft te doen is een Mollie API-sleutel binnen de website op te slaan en je formulier in te richten. Vervolgens kun je betaalmethoden van Mollie gebruiken binnen jouw formulieren. Eenvoudig als dat.

Betalingen met Contact Form 7

De plugin Contact Form 7 is met 5+ miljoen actieve installaties zeer waarschijnlijk de meest gebruikte formulieren plugin voor WordPress. In tegenstelling tot plugins als Gravity Forms is deze plugin gratis te downloaden. Standaard kan je alleen betalingen met deze plugin ontvangen via Stripe. De gratis versie van onze plugin Pronamic Pay met Mollie voor Contact Form 7 brengt daar verandering in. Het brengt de krachtige functies van Pronamic Pay naar Contact Form 7, speciaal voor betaalprovider Mollie. Je kunt met meer dan 10 verschillende betaalmethoden betalen zoals iDEAL en Bancontact, geeft een terugkoppeling naar betaalstatus pagina’s én koppelt betaalstatus updates terug via de Mollie webhooks en de WordPress REST API.

Na installeren van de Mollie voor Contact Form 7 plugin krijg je extra tags en tag-opties tot je beschikking:

  • pronamic_pay_issuer (tag)
  • pronamic_pay_method (tag)
  • pronamic_pay_description (optie)
  • pronamic_pay_amount (optie)
  • pronamic_pay_email (optie)

Met de ‘issuer’ en de ‘method’ tags kun je twee velden aan een formulier toevoegen om een keuze te geven voor betaalmethode en de te gebruiken bank. Met de ‘amount’, ’email’ en ‘description’ tag opties, geef je een specifieke functie aan een bestaand veld welke nodig zijn om een betaling te kunnen doen. Hiermee kun je dus alle benodigde informatie voor een online betaling aan je Contact Form 7 formulier toevoegen.

Contact Form 7 editor

Enkele Contact Form 7 betaalformulier voorbeelden

Wat kun je doen met Contact Form 7 en Mollie? Denk bijvoorbeeld aan de volgende oplossingen.

Donaties ontvangen

Online donaties ontvangen wordt veel gebruikt door goede doelen en stichtingen. Voor deze partijen is betalen voor een plugin vaak een ‘drempel’ die hen tegenhoudt. Doordat de nieuwe betaalplugin gratis wordt aangeboden kan men nu voordelig donaties ontvangen. Helemaal gratis helaas niet, je moet namelijk wel de transactiekosten van Mollie betalen. Je betaalt per transactie en dus alleen voor wat je gebruikt.

Doneren met Mollie en Contact Form 7

Eenvoudig product verkopen

Wil je één of enkele producten verkopen? Bijvoorbeeld een e-book of een andere digitale download? Met Contact Form 7 kan je dit nu regelen. Richt hiervoor een formulier in met een ‘product’ veld met een bedrag en de benodigde contactgegevens. Vervolgens kan de bezoeker het formulier invullen en afrekenen. Waarna je het product kunt toesturen.

Verkoop producten met Mollie en Contact Form 7

Terugkerende betalingen

Het is helaas niet mogelijk om terugkerende betalingen via Contact Form 7 te ontvangen. Als je gebruik wilt maken van terugkerende betalingen met een formulier kan je de premium plugin Gravity Forms gebruiken.