Abonnementen met een proefperiode via Gravity Forms

Pronamic Avatar
Abonnementen met een proefperiode via Gravity Forms

Je wilt abonnementen verkopen op je website. Eén van de mogelijkheden die je binnen WordPress hebt is om dit via Gravity Forms te doen. Gravity Forms is één van de populairste (premium) formulierenplugins voor WordPress. Via de Pronamic Pay plugin is het al enkele jaren mogelijk om terugkerende betalingen te ontvangen via deze formulieren. Daar is januari 2023 de mogelijkheid bijgekomen om een proefperiode in te stellen. Op deze manier kun je gebruikers vrijblijvend laten kennis maken met jouw product. We leggen het in dit artikel haarfijn uit hoe je dit kunt regelen.

Abonnementen met Gravity Forms

Met Gravity Forms kun je allerlei soorten formulieren maken. Van eenvoudige contactformulieren en nieuwsbrief inschrijvingen tot hele ‘configurators’ of aanmeldformulieren voor reizen. Je kunt er ook producten mee verkopen of donaties mee ontvangen. Gravity Forms heeft namelijk allerlei add-ons die o.a. betaalopties toevoegen aan de formulieren. Sinds de start van Pronamic Pay kun je via Mollie betalingen ontvangen met Gravity Forms. Enkele jaren geleden is hier de ondersteuning voor terugkerende betalingen bijgekomen. Met terugkerende betalingen kun je periodieke donaties ontvangen maar ook abonnementen mee verkopen.

Via onze plugin is het ontvangen van terugkerende betalingen via Gravity Forms alleen mogelijk met Mollie. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van Mollie Recurring. Waarbij terugkerende betalingen kunnen worden opgestart met een creditcard, of Direct Debit betaling waarvoor via iDEAL, Bancontact of Sofort en mandaat wordt afgegeven. Voor deze terugkerende betalingen worden abonnementen aangemaakt binnen de Pronamic Pay plugin.

Bij de formulierinstellingen kun je aangeven wanneer een abonnement moet worden opgestart. Bij het tabblad ‘Abonnement’ kun je de voorwaarden aangeven. Bijvoorbeeld een vaste periode, of op basis van een formulierveld.

Gravity Forms Abonnement instellingen

Wist je dat
Pronamic Pay de enige plugin is die het mogelijk maakt om abonnementen via Gravity Forms en Mollie aan te bieden? Andere plugins bieden alleen eenmalige betalingen aan.

Proefperiode voor abonnementen voorbeelden

Nieuw sinds januari 2023 is de ondersteuning voor proefperiodes. Hiermee kun je bezoekers de mogelijkheid geven om je dienst of product eerst te proberen voordat daadwerkelijk een abonnement wordt afgesloten. We noemen enkele voorbeelden…

Gratis proefperiode

Wil je gebruikers verleiden om een abonnement af te sluiten, dan is één van de mogelijkheden om een gratis proefperiode aan te bieden. Je biedt bijvoorbeeld een maandabonnement van € 99,00. Best een bedrag, dus dat kan een flinke drempel zijn voor gebruikers om af te sluiten. Door een gratis proefperiode van 7 dagen aan te bieden, kun je een bezoeker laten kennis maken met jouw content.

Let op: voor een machtiging via iDEAL, Bancontact of Sofort moet wel een kleine betaling plaatsvinden.

Proefperiode met korting

Wil je je content niet gratis weggeven, dan kun je er ook voor kiezen om een proefperiode met korting aan te bieden. Bijvoorbeeld de eerste maand met 50% korting. Daarmee biedt je de bezoekers van jouw website een leuke actie en verdien je toch ook aan de eerste actieperiode van jouw abonnementen.

Actieperiodes, zoals 1+1 gratis

Een iets andere insteek is het aanbieden van een ‘extratje’ bij een eerste aankoop. Ontvang bijvoorbeeld twee maanden toegang voor de prijs van één maand. Hiermee geef je de bezoeker een iets extra’s wat ‘goodwill’ kweekt.

Hoe stel je een proefperiode in?

Om een proefperiode in te stellen voor een abonnement vink je ‘proefperiode’ aan binnen de abonnement instellingen. Waarbij je aangeeft hoelang deze proefperiode moet duren. Nadat de proefperiode is verlopen zal automatisch het abonnement worden opgestart. Om stap-voor-stap te lezen hoe je proefperiodes instelt kun je onze handleiding ‘Terugkerende betalingen met Gravity Forms‘ raadplegen.

Start met Gravity Forms & Mollie

Om gebruik te maken van Mollie met Gravity Forms download je onze gratis plugin ‘Pronamic Pay voor Mollie met Gravity Forms‘.